“De beste manier om te leren is niet om nooit te vallen, maar om elke keer weer op te staan”

Nelson Mandela 1918-2013

STERK IN INFORMEEL LEREN

Om de vier jaar moet u zich opnieuw registreren bij het schoolleidersregister. Maar als onderwijsprofessional leert u natuurlijk liefst graag op uw eigen, zelfsturende manier. De STERK Academie biedt u via informeel leren de ruimte en ondersteuning voor uw eigen leertraject.

Positieve benadering

De STERK Academie is onderdeel van Bureau STERKSamen staan we voor een leven lang leren door ontwikkelen en professionaliseren. Wij geloven in een positieve benadering van mensen, uitgaan van talenten en kwaliteiten. Door deze aanpak is het makkelijker om open te staan voor nieuwe inzichten en ideeën. En dus om mee te bewegen met de steeds veranderende maatschappij.

Informeel leren

Zelfsturing is een belangrijk onderdeel van uw leertraject bij de STERK Academie. Binnen informeel leren stuurt u uw eigen leerproces door leerervaringen uit de dagelijkse praktijk. U maakt dus uw eigen keuzes met betrekking tot dit leerproces en de afronding hiervan. Maar dat betekent niet dat u er alleen voor staat. U wordt positief begeleid en gesteund door onze experts, stuk voor stuk met ervaring in het onderwijs.

Centrale locatie

Ook prettig: onze standplaats Culemborg is centraal gelegen en zeer goed te bereiken met openbaar vervoer. We komen waar mogelijk en gewenst zelfs naar u toe.

Past informeel leren bij u en spreekt onze visie u aan? Meld u dan aan bij de STERK Academie! Bekijk onze leertrajecten, start met een STERKscan, kies voor EVC of validering.

Positief en kritisch

Als u zich veilig en competent voelt, presteert u beter. De STERK Academie begeleidt u vanuit de positieve psychologie, dus vanuit uw kernkwaliteiten. Door werkelijk positief-kritisch te zijn, versterken we samen uw kracht en persoonlijke vorming.

Sterk punt: Appreciate Inquiry

Wij werken met de Appreciate Inquiry, een manier van leren en veranderen die focust op wat er voor u en in uw voordeel werkt, niet op wat er verkeerd gaat. Zo veranderen we problemen in perspectief en positieve ontwikkeling.